Letní koláč s jogurtem a ovocem

Využijte čerstvé ovoce na osvěžující letní koláč.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez chlazení

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    178 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    744 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hotové těsto rozetřeme do koláčové formy se zvýšeným okrajem, vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
  2. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho potřeme džemem. Marcipán rozválíme na kulatý plát, podle velikosti korpusu, a položíme navrch.
  3. Na koláč naneseme jogurt a nakonec ho dozdobíme očištěným ovocem nakrájeným na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Obrácený třešňový koláč

Zkuste třešňový koláč trochu jinak.

Čokoládový koláč s tvarohem

Kombinace bohaté čokoládové chuti a jemného tvarohu dělá z tohoto koláče dokonalý dezert pro každou...

Třešňové koláčky

Voňavé koláčky, které si zamilujete už po prvním kousku.

Třešňový koláč

Tajemství dokonalého koláče, který se rozplývá na jazyku.

Třešňový koláč s drobenkou

Nasbírali jste si čerstvé třešně? Tak to musíte vyzkoušet tento recept.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.