Ingredience
Postup
- Bylinky nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Droždí rozmícháme s medem, přidáme vlažné mléko a 4 lžíce mouky. Rozmícháme a připravíme kvásek, který necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.
- Pak přidáme zbylou prosátou mouku, rozšlehaná vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
- Po nakynutí znovu dobře propracujeme a rozkrájíme na 24 kousků. Z každého kousku vyválíme pramen asi 20 cm dlouhý a potřeme ho bylinkami. Pak smotáme do uzlíčku.
- Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme 20 minut kynout. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vejcem. Pečme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.

















