Kynuté dýničky

Slavíte halloween? Upečte si tyto kynuté dýničky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1000 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,1 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme sušené droždí, cukr, sůl, skořici, zázvor, hřebíček, kardamom a vše důkladně promícháme. Přimícháme vlažné mléko, vejce, pyré, rozpuštěné máslo a vypracujeme pevné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
  2. Po vykynutí těsto zlehka propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout. Poté rozkrájíme na 12 kousků. Z každého kousku těsta vyválíme bochánek, který omotáme potravinářským provázkem do tvaru dýně. Do středu zapíchneme půlku pekanového ořechu jako stonek.
  3. Dýničky rozložíme vedle sebe na plechy vyložené pečicím papírem a necháme 10 minut odležet. Poté povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a odstraníme provázek.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.