Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme do mísy. Přidáme sušené droždí, cukr, sůl, skořici, zázvor, hřebíček, kardamom a vše důkladně promícháme. Přimícháme vlažné mléko, vejce, pyré, rozpuštěné máslo a vypracujeme pevné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
- Po vykynutí těsto zlehka propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout. Poté rozkrájíme na 12 kousků. Z každého kousku těsta vyválíme bochánek, který omotáme potravinářským provázkem do tvaru dýně. Do středu zapíchneme půlku pekanového ořechu jako stonek.
- Dýničky rozložíme vedle sebe na plechy vyložené pečicím papírem a necháme 10 minut odležet. Poté povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a odstraníme provázek.

















