Kokosky máčené v čokoládě

Výborný recept na kokosové cukroví.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    198 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    827 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    15,0 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    14,3 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s oběma cukry na hustý pevný sníh. Poté do něj vmícháme změklé máslo a jemně nastrouhaný kokos.
  2. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou širokou trubičkou nastříkáme na plechy vyložené pečicím papírem kokosky. Pečeme při 130 °C asi 50 minut. Doba pečení je závislá na velikosti kokosek.
  3. Po upečení necháme kokosky vychladnout na plechu a opatrně odtrhneme od papíru. Pokud nejdou odtrhnout, můžeme papír lehce navlhčit a poté je odtrhneme.
  4. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a namáčíme do ní špičky kokosek. Než čokoláda ztuhne posypeme povrch kokosem.
Autor:

Podobné recepty

Kokosky máčené v čokoládě

Vychutnejte si sladkou pochoutku a připravte si kokosky máčené v čokoládě.

Vánoční kokosky

Tyto kokosky jsou opravdu jednoduché na přípravu.

Vánoční kokosky

Pro milovníky kokosu je toto cukroví ideální.

Kokosky

Upečte si na Vánoce cukroví podle našeho receptu.

Kokosky, americké zázvorky a rozinkové hvězdy

Hned tři recepty na skvělé vánoční cukroví.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.