Kokosky máčené v čokoládě
Vychutnejte si sladkou pochoutku a připravte si kokosky máčené v čokoládě.
Vaření 80 min
bez odležení
Postup
- Mouku prosejeme a zpracujeme s cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a žloutky na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.
- Pak těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj tvary koleček. Rozložíme je na plechy a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Na horké vodní lázni mícháme bílky s cukrem do teploty 45 °C. Přidáme mouku a znovu mícháme asi 2 minuty do zhoustnutí. Pak odstavíme, přidáme kokos a znovu mícháme do vychladnutí.
- Z hmoty tvoříme na plechy vyložené pečicím papírem malé hromádky a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme od papíru.
- Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Na upečené kolečko z lineckého těsta nastříkáme krém s důlkem uprostřed. Do důlku dáme trochu džemu a přiklopíme kokoskou. Uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí namáčíme do rozehřáté polevy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
178 KCal
8 %
7 %
-
Energie
746 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
16,6 g
19 %
17 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
1,5 g
2 %
2 %
-
Tuky
11,7 g
18 %
17 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA