Kokosky máčené v čokoládě
Výborný recept na kokosové cukroví.
Postup
- Bílky vyšleháme s oběma cukry na hustý pevný sníh. Poté do něj vmícháme změklé máslo a jemně nastrouhaný kokos.
- Pomocí cukrářského sáčku s řezanou širokou trubičkou nastříkáme na plechy vyložené pečicím papírem kokosky. Pečeme při 130 °C asi 50 minut. Doba pečení je závislá na velikosti kokosek.
- Po upečení necháme kokosky vychladnout na plechu a opatrně odtrhneme od papíru. Pokud nejdou odtrhnout, můžeme papír lehce navlhčit a poté je odtrhneme.
- Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a namáčíme do ní špičky kokosek. Než čokoláda ztuhne posypeme povrch kokosem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
198 KCal
9 %
8 %
-
Energie
827 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
15,0 g
17 %
15 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
1,9 g
3 %
3 %
-
Tuky
14,3 g
22 %
20 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA