Jemný hruškový koláč podle @helencinopeceni

1 hodnocení

Vyzkoušejte recept z knihy Helenčino pečení / Voňavé kratochvíle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

8 PORCE +

Na těsto :

Na náplň:

Na lité těsto:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    513 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2147 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    67,5 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    21,6 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z mouky, cukru, másla a vejce vypracujeme těsto. Necháme v chladu hodinu odpočinout.
  2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a pomocí prstů natlačíme do pekáče cca 30 × 21 cm. V troubě pečeme asi 25 minut na 180 °C.
  3. Hrušky nakrájíme na menší kousky a rozložíme na těsto. Posypeme skořicovým cukrem a nakrájenými rozinkami.
  4. Metličkou vymícháme vejce, cukr, mléko a mouku. Těsto nalejeme na hruškya posypeme lískovými ořechy. Pečeme ještě asi 30 minut.
  5. Upečený koláč pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.