Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 75 min

Ingredience

6 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    756 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3163 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    41,9 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    37,0 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    46,2 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    13,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přidáme čerstvý tymián a opečeme ho zprudka na pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty. Po opečení dáme stranou.
  2. Slaninu a houby nakrájíme na malé kostičky. Slaninu opečeme v pánvi po opékání, poté přidáme ančovičky a po 3 minutách přidáme nakrájené žampiony. Osolíme a opepříme. Společně restujeme asi 10 minut a necháme vychladnout.
  3. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na střed rozložíme část hub, na ně položíme maso a zbytek tymiánu.
  4. Na maso dáme zbytek hub a přitlačíme je rukou. Kraje těsta potřeme rozmíchaným vejcem, přehneme je k sobě a zabalíme do rolády. Špičky přehneme pod těsto a vidličkou propícháme.
  5. Zabalené maso potřeme zbylým vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.
  6. Mezitím kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Po 3 minutách přilijeme červené víno, necháme odvařit a postupně přiléváme vývar. Ze dvou třetin necháme vyvařit, přidáme zavařeninu a nakonec osolíme a opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.