Ingredience
Postup
- Jehněčí kýtu očistíme. Asi 200 g odřízneme a na masovém strojku umeleme najemno. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme mletou papriku, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Okurky a očištěnou mrkev podélně rozkrájíme na čtvrtinky. Mrkev krátce povaříme ve vodě. Necháme ji okapat.
- Zbylou jehněčí kýtu rozřízneme na plát a přes potravinovou fólii dobře rozklepeme. Pak plát potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Navrch rozetřeme masovou hmotu a podélně rozložíme okurku a mrkev. Vše svineme do rolády a převážeme provázkem.
- V pekáčku rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 190 °C ji pečeme asi hodinu. Dle potřeby přiléváme další vodu a roládu přeléváme výpekem. Ke konci ji odklopíme a necháme zezlátnout.
- Roládu vyjmeme z pekáčku. Štávu přelijeme do kastrůlku a vyrestujeme ji na tuk. Vmícháme mouku a přilijeme vodu. Štávu dobře rozmícháme a 15 minut necháme provařit. Dochutíme ji solí a pepřem.

















