Ingredience
Postup
- Játra uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké špalíčky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme v horké vodě a necháme okapat.
- Oloupanou cibuli usekáme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme. Zlehka vmícháme uvařenou rýži, nakrájenou mrkev, rozinky a usekanou petrželku. Do směsi rozklepneme obě vejce a promícháme.
- Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní prořízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou a uzavřeme jehlou nebo zašijeme. Naplněnou kýtu osolíme.
- V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do trouby, přiklopíme a dopečeme doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

















