Jehněčí kýta s rýžovou náplní

Potěšte rodinu novým velikonočním receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    567 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2373 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    23,8 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    56,9 g

    90 %

    84 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké špalíčky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme v horké vodě a necháme okapat.
  2. Oloupanou cibuli usekáme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme. Zlehka vmícháme uvařenou rýži, nakrájenou mrkev, rozinky a usekanou petrželku. Do směsi rozklepneme obě vejce a promícháme.
  3. Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní prořízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou a uzavřeme jehlou nebo zašijeme. Naplněnou kýtu osolíme.
  4. V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do trouby, přiklopíme a dopečeme doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.