Ingredience
Postup
- Očištěnou jehněčí kýtu osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme 200 g másla a maso na něm lehce ze všech stran orestujeme. Pak přidáme nasekanou cibuli, vložíme do trouby nahřáté na 180 °C. Za stálého podlévání a obracení pečeme maso asi 60-90 minut doměkka.
- Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme cukr, zalijeme smetanou a osolíme. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut a před podáváním zamícháme do omáčky čerstvý nasekaný kopr.
- Pečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s koprovou omáčkou a vařenými bramborami, posypanými strouhaným tvarohem.
- Pan Košnář připravuje koprovou omáčku sladkou. Máte-li ji raději sladkokyselou, přidejte s cukrem i trochu octa. Pak teprve zavařte smetanu, aby se nesrazila.

















