Jehněčí kýta s koprovou omáčkou

Pokud milujete kopr, rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1573 KCal

    72 %

    66 %

  • Energie

    6582 KJ

    72 %

    66 %

  • Sacharidy

    26,9 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    54,4 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    138,2 g

    213 %

    197 %

  • nasycené

    85,3 g

  • trans-mastné

    1,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou jehněčí kýtu osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme 200 g másla a maso na něm lehce ze všech stran orestujeme. Pak přidáme nasekanou cibuli, vložíme do trouby nahřáté na 180 °C. Za stálého podlévání a obracení pečeme maso asi 60-90 minut doměkka.
  2. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme cukr, zalijeme smetanou a osolíme. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut a před podáváním zamícháme do omáčky čerstvý nasekaný kopr.
  3. Pečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s koprovou omáčkou a vařenými bramborami, posypanými strouhaným tvarohem.
  4. Pan Košnář připravuje koprovou omáčku sladkou. Máte-li ji raději sladkokyselou, přidejte s cukrem i trochu octa. Pak teprve zavařte smetanu, aby se nesrazila.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.