Jehněčí kýta na česneku

Kýta na česneku chutná velmi dobře s bramborovo-pastiňákovým pyré.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    540 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2261 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    7,2 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    62,4 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stroužky česneku i šalotku oloupeme. Kýtu vykostíme a prošpikujeme polovinou stroužků česneku a třemi celými větvičkami rozmarýnu. Osolíme a opepříme a svážeme provázkem.
  2. Vložíme do pekáčku společně se zbytkem česneku, šalotkami v celku a zbylým rozmarýnem. Do pekáče můžeme přidat i kost z kýty.
  3. Kýtu pečeme ve vyhřáté troubě při 150° C asi 30 minut. Pak podlijeme asi 100 ml horké vody a pečeme dalších 60 minut. Poté pečeni otočíme a dopečeme doměkka. Během pečení přeléváme.
  4. Měkkou pečeni vyndáme a do výpeku zašleháme máslo. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na porce. Podáváme například s bramborovo-pastiňákovým pyré.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.