Jehněčí kotlety

Pochutná si celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    698 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2918 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    41,6 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    57,7 g

    89 %

    82 %

  • nasycené

    23,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, mírně osolíme, posypeme čerstvě namletým pepřem a sušeným tymiánem.
  2. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Kotletky v pánvi za občasného otáčení opečeme dohněda po obou stranách, celkem asi 10 minut. Takto budou opečené uprostřed zhruba na stupeň medium, tedy středně. Pokud chceme maso spíše růžovější, opékáme je kratší dobu.
  3. Jako přílohu podáváme bramborové noky nebo nové brambory se zeleninovou oblohou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.