Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou

Nebojte se netradičních kombinací.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1323 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,4 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    33,0 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Řízečky po obvodu několikrát nařízneme, aby se během pečení nekroutily, a naklepeme je. Osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji na pánvi je z obou stran opečeme.
  2. V misce promícháme strouhanku se sekanou petrželkou a obalíme v ní osmažené plátky masa. Řízečky rozložíme do pekáčku a v troubě vyhřáté na 200 °C je dopečeme doměkka.
  3. Výpek v pánvi, ve které jsme opékali řízečky, zaprášíme moukou a lehce ji orestujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou mátu. Vše zalijeme vývarem a rozšleháme. Omáčku necháme asi 10 minut provařit. Nakonec ji dle chuti dosolíme a dopepříme.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.