Jehněčí kotlety na bylinkách

Tento oběd provoní celý byt.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1397 KCal

    64 %

    58 %

  • Energie

    5847 KJ

    64 %

    58 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    67,2 g

    107 %

    99 %

  • Tuky

    117,4 g

    181 %

    168 %

  • nasycené

    37,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jehněčí kotletky očistíme a lehce naklepeme. Čerstvé bylinky nasekáme nebo natrháme na kousky a smícháme s olejem. Kotletky osolíme, naložíme do oleje s bylinkami a dáme do lednice přes noc uležet.
  2. Druhý den maso kotletky opečeme na pánvi, přibližně 4 minuty na každé straně. Opečené kotletky vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku nasypeme mouku a orestujeme ji dohněda. Přidáme rajský protlak, podlijeme šálkem vody a asi 12 minut provaříme.
  3. V kastrole rozpustíme lžíci másla, přidáme mraženou karotku a brokolici, lehce osolíme, zakryjeme a na mírném plameni krátce podusíme, aby zelenina změkla. Kotletky podáváme s dušenou zeleninou, přelité šťávou. Zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.