Jehněčí kotletky s tymiánem a parmezánem

Libové jehněčí, na kterém si skvěle pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    895 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3743 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    44,6 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    46,3 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    56,7 g

    87 %

    81 %

  • nasycené

    22,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek nakrájíme na plátky, rozmarýn a tymián nasekáme najemno a promícháme s olejem. Jehněčí maso očistíme a nasekáme na stejně velké kotletky. Lehce je naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a potřeme připravenou marinádou. Necháme krátce odležet.
  2. Toastový chléb rozdrobíme najemno a orestujeme na rozehřátém oleji. Přendáme ho do misky a promícháme s nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami a solí.
  3. Kotletky zprudka opečeme na pánvi. Přendáme je do pekáčku a poklademe chlebovou směsí, kterou na maso přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 - 15 minut.
  4. Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme přepůlená rajčátka a vše krátce orestujeme. Zelené fazolky očistíme a spaříme ve vroucí osolené vodě. Necháme je okapat, zabalíme do plátků slaniny a opečeme na oleji. Podáváme jako přílohu.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.