Ingredience
Postup
- Z mouky, cukru, másla a vejce vypracujeme kompaktní těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut odležet do chladničky.
- Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše a vyložíme jím dno i boky koláčové formy o průměru 26 cm. Odkrojíme přebytečné okraje a uložíme minimálně na půl hodiny do chladničky.
- Na pistáciový krém utřeme změklé máslo s cukrem do pěny a poté zašleháme vejce. Přidáme mandlovou mouku, mleté pistácie a promícháme. Pistáciovou náplň rozetřeme na ztuhlé těsto a vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
- Mezitím očistíme jahody a nakrájíme je na tenké plátky. Smetanu vyšleháme dotuha a část krému nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu koláče. Zbylou šlehačku rozetřeme na koláč a celý koláč poklademe plátky jahod. Dozdobíme jedlými květy.

















