Ingredience
Postup
- Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní společně s máslem. Směs smícháme s piškoty a mátou nasekanou najemno. Hmotu vtlačíme na dno menší formy na koláč a necháme zatuhnout v chladu.
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Mascarpone promícháme s tvarohem, cukrem a citronovou šťávou. Část krému dáme do kastrůlku, zahřejeme a v teplé směsi necháme rozpustit nabobtnalou želatinu. Poté směs smícháme se zbylým krémem.
- Smetanu vyšleháme do polotuha a vmícháme do náplně. Rozetřeme ji na korpus ve formě.
- Očištěné jahody rozmačkáme s cukrem. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody. Polovinu jahod s cukrem mírně zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Tvaroh se smetanou vyšleháme a promícháme s želatinovou směsí a zbylými jahodami s cukrem. Jahodovou náplň rozetřeme navrch a pomocí špejle nebo lžíce vytvoříme ozdobní mramorování. Necháme zatuhnout v chladu nejlépe přes noc. Před podáváním dozdobíme čerstvými jahodami a mátou.

















