Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 15 minut.
- Po upečení povrch lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na čistý pečicí papír. Necháme vychladnout a poté oba papíry odstraníme.
- Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Smetanu vyšleháme do polotuhé konzistence a přimícháme k zakysané smetaně. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu, odstavíme a necháme mírně vychladnout, vlijeme do náplně a dobře promícháme.
- Jakmile začne náplň tuhnout, vmícháme do dvou třetin na kousky nakrájené jahody a rozetřeme na vychladlý korpus. Pomocí papíru stočíme do rolády. Zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ozdobně na povrch rolády. Uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí roládu nakrájíme na porce a dozdobíme jahodami s jedlými květy.

















