Ingredience
Postup
- Na dip smícháme protlak s kečupem a dáme je do hrnce s trochou vody. Jakmile začne směs vařit, ochutíme ji lisovaným česnekem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkový list a nakrájenou chilli papričku. Vše promícháme a dle chuti přidáme sůl, pepř a cukr. Necháme krátce povařit, aby se všechny chutě spojily. Z hotového dipu vyndáme bobkový list a necháme ho zcela vychladnout.
- Do mísy s masem přidáme v mléce namočené a vymačkané pečivo. Poté přimícháme najemno nakrájenou šalotku, prolisovaný stroužek česneku, tymián, větší špetku soli a pepř, důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme v dlaních kuličky, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 12 minut.
- Mezitím uvaříme těstoviny ve větším množství osolené vody al dente. Po uvaření je scedíme a společně s bazalkou a kuličkami je napíchneme na párátka. Podáváme s připraveným dipem.

















