Ingredience
Postup
- Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme na kostky nakrájené máslo a zapracujeme. Přidáme vejce, citronovou šťávu a postupně přiléváme 50 ml vody a vše zapracujeme na hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v lednici odpočívat.
- Mezitím smícháme ricottu s nastrouhaným parmazánem a tymiánem, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
- Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme ho na stejné kruhy. Ty přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta dáme sýrovou směs, přidáme plátky cukety a opatrně přehneme okraje těsta. Nakonec střed posypeme nasekanými pistáciemi.
- Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a koláče pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 30 minut.

















