Galetka s cuketou a ricottou

Slaná galetka se skvěle hodí na jarní pikniky.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez odpočívání těsta

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Postup

  1. Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme na kostky nakrájené máslo a zapracujeme. Přidáme vejce, citronovou šťávu a postupně přiléváme 50 ml vody a vše zapracujeme na hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v lednici odpočívat.
  2. Mezitím smícháme ricottu s nastrouhaným parmazánem a tymiánem, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
  3. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme ho na stejné kruhy. Ty přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta dáme sýrovou směs, přidáme plátky cukety a opatrně přehneme okraje těsta. Nakonec střed posypeme nasekanými pistáciemi.
  4. Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a koláče pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 30 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    454 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1901 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    31,8 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    28,5 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.