Galetka s cuketou a ricottou
Slaná galetka se skvěle hodí na jarní pikniky.
Vaření 60 min
bez odpočívání těsta
Postup
- Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme na kostky nakrájené máslo a zapracujeme. Přidáme vejce, citronovou šťávu a postupně přiléváme 50 ml vody a vše zapracujeme na hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v lednici odpočívat.
- Mezitím smícháme ricottu s nastrouhaným parmazánem a tymiánem, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
- Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme ho na stejné kruhy. Ty přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta dáme sýrovou směs, přidáme plátky cukety a opatrně přehneme okraje těsta. Nakonec střed posypeme nasekanými pistáciemi.
- Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a koláče pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 30 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
454 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1901 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
31,8 g
36 %
32 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
16,6 g
26 %
24 %
-
Tuky
28,5 g
44 %
41 %
-
nasycené
14,8 g
-
trans-mastné
0,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA