Francouzský toust s čokoládou a banánem

1 hodnocení

Udělejte si dnes ráno čas na skvělou snídani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    557 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2329 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    54,4 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    30,9 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    17,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Banány nakrájíme na kolečka. Čokoládu nastrouháme nahrubo nebo nasekáme nožem na drobné kousky.
  2. Na čtyři plátky chleba nasypeme trochu čokolády, rozdělíme na ně kolečka banánů a opět posypeme čokoládou. Zaklopíme je zbylými chleby a přimáčkneme.
  3. Vejce trochu rozmícháme vidličkou. Přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr, smetanu a šleháme, až se ingredience spojí a cukr rozpustí.
  4. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme část másla. Naplněné toasty postupně obalujeme ve vaječné směsi a opékáme při mírné teplotě zhruba dvě minuty z každé strany, až budou zlatavé a uvnitř prohřáté. Servírujeme je ještě teplé, pokapané javorovým sirupem.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.