Francouzský toust s čokoládou a banánem

1 hodnocení

Udělejte si dnes ráno čas na skvělou snídani.

Obtížnost

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Banány nakrájíme na kolečka. Čokoládu nastrouháme nahrubo nebo nasekáme nožem na drobné kousky.
  2. Na čtyři plátky chleba nasypeme trochu čokolády, rozdělíme na ně kolečka banánů a opět posypeme čokoládou. Zaklopíme je zbylými chleby a přimáčkneme.
  3. Vejce trochu rozmícháme vidličkou. Přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr, smetanu a šleháme, až se ingredience spojí a cukr rozpustí.
  4. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme část másla. Naplněné toasty postupně obalujeme ve vaječné směsi a opékáme při mírné teplotě zhruba dvě minuty z každé strany, až budou zlatavé a uvnitř prohřáté. Servírujeme je ještě teplé, pokapané javorovým sirupem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    557 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2329 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    54,4 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    30,9 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    17,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.