Francouzský toust s čokoládou a banánem
Udělejte si dnes ráno čas na skvělou snídani.
Postup
- Banány nakrájíme na kolečka. Čokoládu nastrouháme nahrubo nebo nasekáme nožem na drobné kousky.
- Na čtyři plátky chleba nasypeme trochu čokolády, rozdělíme na ně kolečka banánů a opět posypeme čokoládou. Zaklopíme je zbylými chleby a přimáčkneme.
- Vejce trochu rozmícháme vidličkou. Přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr, smetanu a šleháme, až se ingredience spojí a cukr rozpustí.
- Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme část másla. Naplněné toasty postupně obalujeme ve vaječné směsi a opékáme při mírné teplotě zhruba dvě minuty z každé strany, až budou zlatavé a uvnitř prohřáté. Servírujeme je ještě teplé, pokapané javorovým sirupem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
557 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2329 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
54,4 g
62 %
54 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
11,8 g
19 %
17 %
-
Tuky
30,9 g
48 %
44 %
-
nasycené
17,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zapečené palačinky
Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.