Eklérky se smetanovým krémem

1 hodnocení

Upečte si ke kávě tyto výborné eklérky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Krém:

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    381 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1593 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    21,4 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    29,6 g

    46 %

    42 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mléko s vodou nalijeme do kastrůlku, přidáme máslo a špetku soli a přivedeme k varu. Pak přisypeme mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme tzv. na bílé dno.
  2. Hrnec odstavíme a těsto necháme vychladnout (ideálně na 60 °C). Pak postupně zašleháme vejce. Hotové těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme proužky dlouhé asi 10 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 35 minut (během pečení neotevíráme troubu!).
  3. Mascarpone vyšleháme s cukrem a smetanou. Čokoládu rozpustíme se smetanou na horké vodní lázni a promícháme dohladka.
  4. Vychladlé korpusy podélně rozkrojíme a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme krém vždy na spodní díl. Přiklopíme vrchním dílem a na povrch nalijeme čokoládu. Necháme zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.