Ingredience
Postup
- Mléko s vodou nalijeme do kastrůlku, přidáme máslo a špetku soli a přivedeme k varu. Pak přisypeme mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme tzv. na bílé dno.
- Hrnec odstavíme a těsto necháme vychladnout (ideálně na 60 °C). Pak postupně zašleháme vejce. Hotové těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme proužky dlouhé asi 10 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 35 minut (během pečení neotevíráme troubu!).
- Mascarpone vyšleháme s cukrem a smetanou. Čokoládu rozpustíme se smetanou na horké vodní lázni a promícháme dohladka.
- Vychladlé korpusy podélně rozkrojíme a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme krém vždy na spodní díl. Přiklopíme vrchním dílem a na povrch nalijeme čokoládu. Necháme zatuhnout.

















