Dýňový cheesecake

Cheesecake z dýně je velmi jemný a jeho chuť vás mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 165 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    386 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1616 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    24,1 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    28,8 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrobíme najemno, přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Směs natlačíme na dno formy vyložené pečicím papírem a necháme uležet v lednici asi 60 minut.
  2. Dýni nakrájíme na kostičky, uvaříme, scedíme a rozmixujeme. Sýr vyšleháme s cukrem, přidáme vejce, smetanu a skořici. Část krému dáme stranou, do zbytku vmícháme dýňové pyré.
  3. Dýňový krém nalijeme do formy, bílou částí vytvoříme jemné mramorování a pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 80 minut.
  4. Po upečení necháme dort vychladnout v lednici přes noc a druhý den ho podáváme posypaný dýňovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.