Ingredience
Postup
- Dýni zbavíme semínek i slupky a nakrájíme ji na malé kostičky. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo, oloupaný zázvor najemno. Oloupanou cibuli a očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno.
- V hrnci zahřejeme olej s máslem. Vsypeme dýni, mrkev, zázvor i obě cibule. Přisypeme všechno koření, osolíme a na mírném ohni restujeme dozlatova.
- Pak zasypeme cukrem a za stálého míchání restujeme asi dvě minuty, aby cukr zkaramelizoval. Podlijeme asi 50 ml vody a dusíme za občasného promíchání, až se voda odpaří. Ještě jednou přilijeme vodu a za stálého míchání dusíme, až bude zelenina měkká a čatní zhoustne. Rozdělíme je do čistých skleniček, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v chladu.

















