Dýňové čatní

Zbyla vám z Halloweenu dýně? Připravte z ní čatní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

2 PORCE +

2 skleničky o objemu 150 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    290 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1215 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    16,0 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    10,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni zbavíme semínek i slupky a nakrájíme ji na malé kostičky. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo, oloupaný zázvor najemno. Oloupanou cibuli a očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno.
  2. V hrnci zahřejeme olej s máslem. Vsypeme dýni, mrkev, zázvor i obě cibule. Přisypeme všechno koření, osolíme a na mírném ohni restujeme dozlatova.
  3. Pak zasypeme cukrem a za stálého míchání restujeme asi dvě minuty, aby cukr zkaramelizoval. Podlijeme asi 50 ml vody a dusíme za občasného promíchání, až se voda odpaří. Ještě jednou přilijeme vodu a za stálého míchání dusíme, až bude zelenina měkká a čatní zhoustne. Rozdělíme je do čistých skleniček, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v chladu.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.