Ingredience
Postup
- Očištěnou dýni nakrájíme na kostky a dáme na plech vyložený pečicím papírem a vymazaný olejem. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Necháme krátce vychladnout a rozmixujeme na hladké pyré. Na roládu potřebujeme získat 150 g pyré.
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme pyré z dýně, skořici, sodu a prosátou mouku. Důkladně promícháme a hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení korpus sundáme z plechu a přikryjeme pečicím papírem.
- Máslo nahřejeme a vyšleháme s cukrem a sirupem do pěny, postupně zašleháme sýr pokojové teploty. Korpus pomocí papíru otočíme a papír, na kterém se roláda pekla, opatrně odtrhneme. Na povrch korpusu rozetřeme náplň a pomocí papíru stočíme do rolády, poté ji zabalíme do papíru a uložíme asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí rozbalíme z papíru.
- Povrch rolády posypeme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na povrch rolády ozdobně nastříkáme pusinky, dozdobíme ořechy, rakytníkem, plátky jablek a semínky.

















