Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Poté obě hmoty zlehka spojíme a vmícháme prosátou mouku s kakaem.
- Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na papíře, který poté opatrně odtrhneme. Po vychladnutí rozkrojíme korpus na polovinu (vzniknou nám dva díly asi 20x35 cm).
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku spolu se ztužovačem. Tvaroh smícháme s cukrem a smícháme se šlehačkou. Hotovou náplň rozetřeme na povrch jednoho korpusu a přiklopíme druhým korpusem, uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme na jednotlivé řezy.
- Čokoládu rozpustíme a naplníme do malého papírového kornoutku, poté ji ozdobně nastříkáme na řezy a necháme ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ovocem.

















