Domácí mléčné řezy

1 hodnocení

Děti budou z těchto řezů nadšené.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    171 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    714 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    20,7 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Poté obě hmoty zlehka spojíme a vmícháme prosátou mouku s kakaem.
  2. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na papíře, který poté opatrně odtrhneme. Po vychladnutí rozkrojíme korpus na polovinu (vzniknou nám dva díly asi 20x35 cm).
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku spolu se ztužovačem. Tvaroh smícháme s cukrem a smícháme se šlehačkou. Hotovou náplň rozetřeme na povrch jednoho korpusu a přiklopíme druhým korpusem, uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme na jednotlivé řezy.
  4. Čokoládu rozpustíme a naplníme do malého papírového kornoutku, poté ji ozdobně nastříkáme na řezy a necháme ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.