Cibulová marmeláda

Vynikající chuťovka, vyzkoušejte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1885 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    57,0 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    11,2 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka široká cca 4 mm. Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme připravenou zeleninu dosklovata. Přidáme med, opláchnuté snítky tymiánu, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř. Promícháme a krátce orestujeme.
  2. Poté snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme pozvolna asi 30 minut, dokud se veškerá šťáva nezredukuje na konzistenci sirupu. Když je cibule měkká a voní po karamelu, přilijeme víno a vinný ocet. Směs promícháme a vaříme na střední výkon, dokud se neodpaří minimálně 1/2 tekutiny a nevznikne sirupovitá šťáva. Trvá to cca 25 – 30 minut.
  3. Housky rozpůlíme, nebo rozkrájíme na čtvrtiny a rozložíme na plech řeznými stranami nahoru. Vložíme je do trouby pod rozehřátý gril a opečeme dozlatova.
  4. Z cibulové marmelády odstraníme celé kusy koření a potřeme jí pečivo. Nakonec housky dozdobíme na čtvrtky nakrájenými omytými fíky, rozdrobenou fetou a tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.