Bezé roláda s vlašskými ořechy

1 hodnocení

Nevíte, co upéct? Vyzkoušejte tuto bezé roládu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez chladnutí a odležení

Ingredience

10 PORCE +

Krém:

Těsto:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    384 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1606 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    26,6 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    27,7 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    13,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu mírně ohřejeme a rozmícháme v ní rozpuštěnou čokoládu, přidáme kávu a rozmixujeme dohladka. Náplň přendáme do misky a necháme odležet přes noc v chladu.
  2. Bílky se solí a cukrem vyšleháme do polotuha. Ořechy promícháme se škrobem, pak vmícháme ořechovou směs do bílků a hmotu rozetřeme na plech s pečicím papírem. Posypeme moučkovým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15-20 minut. Roládu lehce stočíme a necháme vychladnout.
  3. Smetanu vyšleháme v hladký krém a potřeme jím těsto. Stočíme do rolády a necháme odležet nejlépe přes noc v chladu. Před podáváním posypeme kakaem a moučkovým cukrem. Dozdobíme ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.