Zeleninový salát Pipirina
Ochutnejte tradiční salát ze španělské kuchyně.
Postup
- Papriky, okurku a rajčata omyjeme, salát vypereme. Papriky očistíme, okurku rozkrojíme a lžící vydlabeme semínka. Rajčata spaříme, oloupeme a odstraníme semínka. Vše nakrájíme na drobné kostičky.
- Vše nasypeme do mísy. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.
- Salát zakapeme olivovým olejem, vinným octem, dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme a necháme asi 15 minut odležet v chladničce.
- Hlávkový salát natrháme na menší kousky a rozdělíme ho talířů nebo misek. Přidáme vychlazený salát a podáváme s pečivem nebo krekry.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
150 KCal
7 %
6 %
-
Energie
628 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
11,4 g
13 %
11 %
-
Vláknina
3,4 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
2,8 g
4 %
4 %
-
Tuky
9,8 g
15 %
14 %
-
nasycené
1,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA