Zeleninový salát Pipirina

Ochutnejte tradiční salát ze španělské kuchyně.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Papriky, okurku a rajčata omyjeme, salát vypereme. Papriky očistíme, okurku rozkrojíme a lžící vydlabeme semínka. Rajčata spaříme, oloupeme a odstraníme semínka. Vše nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Vše nasypeme do mísy. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.
  3. Salát zakapeme olivovým olejem, vinným octem, dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme a necháme asi 15 minut odležet v chladničce.
  4. Hlávkový salát natrháme na menší kousky a rozdělíme ho talířů nebo misek. Přidáme vychlazený salát a podáváme s pečivem nebo krekry.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    150 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    628 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,8 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.