Ingredience
Postup
- Na vajíčkovou pomazánku uvaříme vejce natvrdo (8-10 minut). Pak je zchladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme. U čtyř vajec odřízneme "pokličku" (horní část) a vyjmeme žloutky. Zbylá dvě vejce a žloutky rozsekáme najemno nebo nastrouháme. Dáme je do misky, přidáme majonézu, hořčici, lučinu a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Seříznuté bílky naplníme pomazánkou, ozdobíme kaviárem a řeřichou.
- Na salámovou pomazánku nakrájíme salám na menší kousky. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Čtyři vejce podélně rozkrojíme, žloutky vyjmeme. Umeleme je společně se zbylými vejci a salámem na masovém strojku. Přidáme oloupanou a najemno nasekanou cibuli. Vmícháme majonézu, tavený sýr, osolíme, ochutíme hořčicí a důkladně promícháme. Pomazánku nastříkáme do bílkových lodiček. Ozdobíme nakrájenými rajčátky a bylinkami.

















