Vajíčková pomazánka

Tato pomazánka je nejen skvělou velikonoční klasikou, ale také báječnou a výživnou snídaní, svačinou nebo večeří pro každý den.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    96 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    403 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    2,8 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a žloutky oddělíme od bílků.
  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme.
  3. Žloutky utřeme s tvarohem. Vmícháme cibuli, okurky, petrželku a bílky nasekané nadrobno. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.