Tři vejce do skla

Skvělá velikonoční snídaně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    613 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2564 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    26,2 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    23,1 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    45,7 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    22,8 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce opláchneme teplou vodou a opatrně je vložíme do mírně vroucí vody, do které jsme přidali 2 lžíce soli a 2 lžíce octa. Za občasného otočení je vaříme asi 4 minuty. Pak vejce krátce zchladíme ve studené vodě.
  2. V kastrůlku necháme rozpustit 4 lžíce másla. Pak nožem odsekneme špičku vajíčka a obsah pomocí malé lžičky opatrně oddělíme od skořápky a vložíme do sklenice. Vajíčko lehce osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou pažitkou a zakápneme trochou rozpuštěného másla. Stejným způsobem vložíme do sklenice i další dvě vejce.
  3. Vajíčka podáváme s topinkami. Vykrojíme je vykrajovátkem s velikonočním motivem z krajíce libovolného chleba a opečeme dozlatova v toustovači, pod grilem nebo v rozehřáté troubě. Snídani doplníme zbylým máslem ve tvaru vajíčka a čerstvě vylisovanou mrkvovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.