Ingredience
Postup
- Vejce opláchneme teplou vodou a opatrně je vložíme do mírně vroucí vody, do které jsme přidali 2 lžíce soli a 2 lžíce octa. Za občasného otočení je vaříme asi 4 minuty. Pak vejce krátce zchladíme ve studené vodě.
- V kastrůlku necháme rozpustit 4 lžíce másla. Pak nožem odsekneme špičku vajíčka a obsah pomocí malé lžičky opatrně oddělíme od skořápky a vložíme do sklenice. Vajíčko lehce osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou pažitkou a zakápneme trochou rozpuštěného másla. Stejným způsobem vložíme do sklenice i další dvě vejce.
- Vajíčka podáváme s topinkami. Vykrojíme je vykrajovátkem s velikonočním motivem z krajíce libovolného chleba a opečeme dozlatova v toustovači, pod grilem nebo v rozehřáté troubě. Snídani doplníme zbylým máslem ve tvaru vajíčka a čerstvě vylisovanou mrkvovou šťávou.

















