Sýrová roláda
Sýrová roláda je klasika, která na stole vždycky zmizí jako první.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
294 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1231 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
3,2 g
4 %
3 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
20,2 g
32 %
30 %
-
Tuky
22,1 g
34 %
32 %
-
nasycené
13,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Papriky omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Šunkový i trvanlivý salám nakrájíme na malé kostičky.
- V misce utřeme změklé máslo s tavenými sýry, žervé a sardelovou pastou do pěny.
- Eidam pokrájíme na menší kousky, vložíme do mikrotenového sáčku a ponoříme do hrnce s horkou vodou.
- Když sýr změkne natolik, že je možné ho tvarovat, rozválíme ho na válu na plát, potřeme sýrovým krémem a posypeme kostičkami salámu a paprikou. Svineme, na koncích přehneme, zabalíme do alobalu a nejlépe na noc uložíme do lednice ztuhnout.