Sýrová roláda

nehodnoceno

Sýrová roláda je klasika, která na stole vždycky zmizí jako první.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1231 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    3,2 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    20,2 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    22,1 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    13,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Šunkový i trvanlivý salám nakrájíme na malé kostičky.
  2. V misce utřeme změklé máslo s tavenými sýry, žervé a sardelovou pastou do pěny.
  3. Eidam pokrájíme na menší kousky, vložíme do mikrotenového sáčku a ponoříme do hrnce s horkou vodou.
  4. Když sýr změkne natolik, že je možné ho tvarovat, rozválíme ho na válu na plát, potřeme sýrovým krémem a posypeme kostičkami salámu a paprikou. Svineme, na koncích přehneme, zabalíme do alobalu a nejlépe na noc uložíme do lednice ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.