Ingredience
Postup
- Prosátou mouku smícháme s ostatními přísadami a rukama vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1 hodinu odležet.
- Dýni omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silné měsíčky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem, posypeme částí nasekané šalvěje, osolíme, opepříme a promícháme. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
- Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji dozlatova, přidáme hrst nasekané šalvěje, plátky česneku a ještě několik minut restujeme. Necháme vychladnout.
- Těsto rozválíme na velikost formy a důkladně natlačíme na její dno i boky. Dno propícháme vidličkou, vyložíme alobalem a zatížíme fazolemi. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.
- Asi 1/4 upečené dýně rozmixujeme a smícháme se 150 g ricotty, vejcem a šípkovou zavařeninou. Směsí potřeme dno upečeného korpusu a přidáme cibulovou směs. Nakonec celý koláč poklademe dýní, ricottou, nasekanými ořechy a pečeme dalších 40 minut.

















