Ingredience
Postup
- Ve třetině vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a 2 lžícemi mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- Do mísy prosijeme zbylou mouku se solí. Přidáme kvásek, zbylé mléko, žloutek, rozpuštěné sádlo, škvarky a zpracujeme na tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na pomoučněném vále na obdélníkový plát silný asi 3 mm. Rozkrájíme ho na trojúhelníky o straně asi 10 cm, které pak svineme (od spodní strany ke špičce) do rohlíčků. Lehce je prohneme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme dozlatova.

















