Škvarkové rohlíčky

nehodnoceno

Rohlíčky můžeme místo kmínu posypat rozdrcenými škvarky pro ještě zajímavější chuť.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    339 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1416 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    19,6 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve třetině vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a 2 lžícemi mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosijeme zbylou mouku se solí. Přidáme kvásek, zbylé mléko, žloutek, rozpuštěné sádlo, škvarky a zpracujeme na tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na pomoučněném vále na obdélníkový plát silný asi 3 mm. Rozkrájíme ho na trojúhelníky o straně asi 10 cm, které pak svineme (od spodní strany ke špičce) do rohlíčků. Lehce je prohneme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.