Salát z uzeného kuřete a fenyklu

Fenykl je bohatý na vitamíny, minerály a bioaktivní látky, díky nimž má široké využití v tradiční i moderní medicíně.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

14 PORCE +

Postup

  1. Uzené maso obereme od kosti a rozkrájíme na proužky. Fenykl nakrájíme na jemné proužky, fenyklovou nať usekáme.
  2. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a důkladně promícháme. Salát naplníme do listů bílé čekanky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    145 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    606 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    0,3 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    4,5 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.