Rýžový nákyp s uzeným masem a sýrem

Rýžový nákyp je jídlo, které spojuje jednoduchost přípravy a neodolatelnou kombinaci chutí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2062 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    25,8 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    32,6 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    28,5 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    12,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Zeleninu omyjeme, mrkev nakrájíme podélně na dílky, cibulku na kolečka. Uzené maso pokrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Uzené maso s jarní cibulkou smícháme s vařenou rýži.
  2. Pečicí formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu rýže s uzeným masem a cibulkou vložíme do formy, poklademe proužky mrkve a zakryjeme zbytkem rýže.
  3. V misce rozšleháme mléko s vejci, přidáme 150 g strouhaného sýra a mletou papriku, dle chuti osolíme a touto směsí zalijeme rýži. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct. Po 10 minutách přikryjeme formu alobalem a dále pečeme. Po 15 minutách povrch nákypu posypeme zbytkem strouhaného sýra a dopečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.