Rýžový nákyp s uzeným masem a sýrem
Rýžový nákyp je jídlo, které spojuje jednoduchost přípravy a neodolatelnou kombinaci chutí.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
493 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2062 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
25,8 g
29 %
26 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
32,6 g
52 %
48 %
-
Tuky
28,5 g
44 %
41 %
-
nasycené
12,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Zeleninu omyjeme, mrkev nakrájíme podélně na dílky, cibulku na kolečka. Uzené maso pokrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Uzené maso s jarní cibulkou smícháme s vařenou rýži.
- Pečicí formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu rýže s uzeným masem a cibulkou vložíme do formy, poklademe proužky mrkve a zakryjeme zbytkem rýže.
- V misce rozšleháme mléko s vejci, přidáme 150 g strouhaného sýra a mletou papriku, dle chuti osolíme a touto směsí zalijeme rýži. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct. Po 10 minutách přikryjeme formu alobalem a dále pečeme. Po 15 minutách povrch nákypu posypeme zbytkem strouhaného sýra a dopečeme dozlatova.