Rybí pomazánka s kari

Pokud se vám nechce připravovat k večeři nic teplého, udělejte si rybí pomazánku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    126 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    527 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    10,9 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), zchladíme ho studenou vodou, oloupeme a nasekáme nahrubo. Z jednoho plátku lososa odkrojíme malý kousek, který odložíme na ozdobení, zbylé plátky nakrájíme nadrobno.
  2. V misce promícháme lososa s vejcem a kysanou smetanou. Petrželku opláchneme, několik lístků ponecháme vcelku na ozdobení a ostatní lístky nasekáme najemno. Přidáme je do pomazánky, kterou mírně osolíme a dochutíme kari.
  3. Plátky knäckebrotu potřeme tenkou vrstvou másla a navrch rozdělíme pomazánku. Chlebíčky dozdobíme lososem, petrželkou a kuličkami hroznového vína.
Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.