Řízek v chlebu podle Marcely Mátlové
Marinovaný kuřecí řízek obalený ve strouhance s tortilovými chipsy, opečený křupavý chleba a domácí dip plný chutí. Navíc čerstvá cibule, okurky, slanina a petrželka. Výsledkem je snack, který se skvěle hodí na cesty i na deku do trávy.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
249 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1042 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
7,1 g
8 %
7 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
30,4 g
48 %
45 %
-
Tuky
10,8 g
17 %
15 %
-
nasycené
4,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Připravíme marinádu. Všechny suroviny smícháme dohromady, do marinády naložíme kuřecí prsa a necháme je odpočívat přes noc v ledničce.
- Druhý den obalíme jako klasický řízek v trojobalu, pouze klasickou strouhanku smícháme s tortillovými chipsy v poměru 1:1. Osmažíme dozlatova.
- Dohotovení. Chléb opečeme na suché pánvi nebo v toustovači, potřeme dipem, přidáme plátek řízku, čerstvou zeleninu, slaninu a petrželku. Zaklopíme druhým plátkem chleba a pevně zabalíme.
- Každé jídlo se na pikniku chová jinak podle teploty – co chutná výborně doma, nemusí zvládnout hodiny na slunci. Proto je důležité dbát na správné skladování, používat chladicí tašky, a jídla vybírat i podle aktuálního počasí. Malá příprava předem vám ušetří starosti na místě.