Pomazánka ze šprotů a celeru

Tahle zajímavá pomazánka je ideální nejen na rodinné oslavy, ale také jako svačina nebo lehká večeře.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez odležení

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    241 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1010 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    10,3 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    21,1 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme k celeru.
  2. Šproty i se šťávou vyjmeme z konzervy a společně s majonézou je přidáme do mísy. Vše důkladně promícháme.
  3. Pomazánku dochutíme citronovou šťávou, worcesterem, solí a pepřem. V ledničce ji necháme odležet. Pak ji mažeme na pečivo. Chlebíčky zdobíme rajčátky.
Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.