Ingredience
Postup
- Datle rozmixujeme najemno. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní. Mouku smícháme s kakaem. Pak přidáme datle, ořechy, dřeň z vanilkového lusku a rozpuštěnou čokoládu. Vypracujeme pevnou hmotu.
- Rozválíme ji mezi dvěma pečicími papíry na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme z něj kolečka o průměru cca 5 cm, položíme je na pečicí papír a necháme odležet v chladu asi 30 minut.
- Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vsypeme kokos a krátce povaříme. Pak odstavíme z ohně a vmícháme sirup. Po vychladnutí do směsi vmícháme kokosový olej. Krém přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho na polovinu koleček. Přiklopíme zbylými kousky hmoty a můžeme lehce posypat plátky soli. Hotová kolečka uchováváme v chladničce.

















