Nepečené krémové košíčky

Nemáte k dispozici troubu? Udělejte si tyto nepečené košíčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí a odležení

Ingredience

14 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    328 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1371 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    21,6 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    23,5 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    11,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozmixujeme najemno a v misce je smícháme s rozpuštěným máslem a sirupem. Formičky na košíčky vyložíme potravinářskou fólií, rozdělíme do nich připravenou sušenkovou hmotu a prsty vymačkáme korpus. Košíčky dáme minimálně na 15 minut zmrznout do mrazničky. Zmrzlé košíčky vyndáme a vyloupneme je z formiček.
  2. Na krém krátce prošleháme sýr s arašídovým máslem a cukrem do hladké pěny. Zvlášť vyšleháme smetanu a vmícháme ji do sýrové směsi.
  3. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ho do připravených sušenkových korpusů. Košíčky vrátíme do chladničky a necháme je minimáně 4 hodiny zatuhnout.
  4. Třtinový cukr dáme se 2 lžícemi vody do hrnce a necháme ho zkaramelizovat na světlý karamel. Poté hrnec odstavíme, přidáme med, máslo a vmícháme arašídy. Hmotu nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a rozprostřeme ji do tenké placky. Necháme zatuhnout. Připravené košíčky dozdobíme nasekanými karamelizovanými arašídy a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Medovníkové kuličky

Máte rádi medovník? Udělejte si tedy medovníkové cukroví.

Nepečené duhové kuličky

K přípravě tohoto barevného vánočního cukroví nepotřebujete ani troubu.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Brusinkové košíčky

Navodťe si sváteční atmosféru při pečení vánočních brusinkových košíčků.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.