Ingredience
Postup
- Sušenky rozmixujeme najemno a v misce je smícháme s rozpuštěným máslem a sirupem. Formičky na košíčky vyložíme potravinářskou fólií, rozdělíme do nich připravenou sušenkovou hmotu a prsty vymačkáme korpus. Košíčky dáme minimálně na 15 minut zmrznout do mrazničky. Zmrzlé košíčky vyndáme a vyloupneme je z formiček.
- Na krém krátce prošleháme sýr s arašídovým máslem a cukrem do hladké pěny. Zvlášť vyšleháme smetanu a vmícháme ji do sýrové směsi.
- Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ho do připravených sušenkových korpusů. Košíčky vrátíme do chladničky a necháme je minimáně 4 hodiny zatuhnout.
- Třtinový cukr dáme se 2 lžícemi vody do hrnce a necháme ho zkaramelizovat na světlý karamel. Poté hrnec odstavíme, přidáme med, máslo a vmícháme arašídy. Hmotu nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a rozprostřeme ji do tenké placky. Necháme zatuhnout. Připravené košíčky dozdobíme nasekanými karamelizovanými arašídy a ihned podáváme.

















