Nepečené punčové cukroví
Nevíte, jaké cukroví upéct? Inspirujte se tímto snadným receptem.
Vaření 50 min
bez tuhnutí
Postup
- Piškoty rozdrtíme najemno a zpracujeme se změklým máslem, najemno nastrouhanými mandlemi a moučkovým cukrem. Přidáme aroma, punč, med a dobře propracujeme.
- Hmotu necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě a poté ji rozválíme mezi dvěma pečicími papíry na plát silný 5 mm. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Po ztuhnutí vykrájíme různé tvary s vánoční tématikou a namáčíme do rozpuštěné čokolády, kterou posypeme drcenými malinami. Necháme ztuhnout v chladničce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
117 KCal
5 %
5 %
-
Energie
491 KJ
5 %
5 %
-
Sacharidy
14,3 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
1,7 g
3 %
2 %
-
Tuky
5,8 g
9 %
8 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA