Lívance s ostružinovým džemem

1 hodnocení

Opékané na máslíčku chutnají ještě lépe.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    113 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    473 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    16,9 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    3,1 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít.
  2. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, rumem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, kvásek a olej. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a z těsta pečeme lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé.
  4. Před podáváním je potřeme džemem, ozdobíme zakysanou smetanou a pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.