Lívance s karamelizovanými hruškami
Není nic lepšího, než začít den pořádnou snídaní.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
573 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2398 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
106,4 g
121 %
106 %
-
Vláknina
9,7 g
32 %
32 %
-
Bílkoviny
17,6 g
28 %
26 %
-
Tuky
6,4 g
10 %
9 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na těsto rozmícháme v teplém mléce sůl, cukr a vejce. Obě mouky smícháme s droždím a přidáme do směsi. Promixujeme a necháme nakynout.
- Na rozpáleném oleji smažíme jednotlivé lívance z obou stran dozlatova. Pokračujeme do spotřebování těsta.
- Omyté hrušky rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou.
- V kastrůlku svaříme cukr na světlý karamel, přidáme 100 ml horké vody a vanilku. Přihodíme hrušky a necháme marinovat. Hotové lívance ozdobíme hruškami v karamelu.