Lívance s karamelizovanými hruškami

Není nic lepšího, než začít den pořádnou snídaní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na hrušky v karamelu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    573 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2398 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    106,4 g

    121 %

    106 %

  • Vláknina

    9,7 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    17,6 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na těsto rozmícháme v teplém mléce sůl, cukr a vejce. Obě mouky smícháme s droždím a přidáme do směsi. Promixujeme a necháme nakynout.
  2. Na rozpáleném oleji smažíme jednotlivé lívance z obou stran dozlatova. Pokračujeme do spotřebování těsta.
  3. Omyté hrušky rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou.
  4. V kastrůlku svaříme cukr na světlý karamel, přidáme 100 ml horké vody a vanilku. Přihodíme hrušky a necháme marinovat. Hotové lívance ozdobíme hruškami v karamelu.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.