Jednoduchá bageta podle Markéty a Františka z blogu Neplecha na plechu
Také jste již objevili kouzlo domácího pečiva? Pokud ne, vyzkoušejte alespoň tyto jednoduché bagety. Jsou ze sušeného droždí, nemusí se hníst a pokud jste jim ochotni ukrojit z trochy svojí pozornosti, skvěle se vám odvděčí. Je to totiž vynikající pečivo bez zbytečné práce navíc.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1591 KCal
72 %
66 %
-
Energie
6657 KJ
72 %
66 %
-
Sacharidy
276,2 g
314 %
276 %
-
Vláknina
13,8 g
46 %
46 %
-
Bílkoviny
49,8 g
79 %
73 %
-
Tuky
29,1 g
45 %
42 %
-
nasycené
3,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mouku, droždí a sůl promícháme ve velké míse. Poté přilijeme vodu a olej a vše promícháme tak, aby nikde nebyla suchá místa. Vše přendáme do jiné mísy, kterou předtím dobře vymažeme olejem. Utěrkou přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
- Nyní těsto přeložíme. Podebereme ho tedy, natáhneme a přeložíme do středu. Takto pokračujeme ze všech stran, tedy postupně alespoň na pěti místech.
- Těsto překládáme 2 hodiny každých 30 minut. Celkově tedy s předešlým přeložením 4x.
- Poté pomoučíme pracovní plochu. Těsto na ní vyklopíme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl lehce natáhneme a přesuneme buď na plech vystlaný pečicím papírem, nebo na plech na bagety. Zde jej necháme ještě 30 minut odpočívat.
- Mezitím vyhřejeme troubu na 200 °C.
- Bagety vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na 25 minut.