Dýňový džem

1 hodnocení

Urodilo se vám letos hodně dýně? Vyzkoušejte dýňový džem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Rozpis na 10 sklenic o objemu 250 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    203 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    848 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    47,2 g

    54 %

    47 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni omyjeme a vydlabeme semínka, pokud používáme máslovou dýni, tak ji nejdříve oloupeme. Pokrájíme ji na malé kousky a vložíme do hrnce.
  2. Zalijeme zhruba litrem vody, přidáme špetku soli, celou skořici a vaříme asi 20 minut doměkka. Pak vyjmeme skořici a vše rozmixujeme dohladka.
  3. Přidáme cukr, citronovou a pomerančovou šťávu a ještě pár minut povaříme.
  4. Horký dýňový džem plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Džem skladujeme v chladu a temnu.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.